Fodbold/Cykling

Hektiske dage med fodbold og cykling

En weekend med fire kampe og en uge derefter der bliver ret hektisk – PostNord Danmark Rundt og tre fodboldkampe samtidig. Der er nok at se til og så skulle man jo mene at alt er godt.

FARUM, DENMARK – JULY 26: Goalkeeper Nicolai Larsen of FC Nordsjalland celebrating after saving a penalty during the UEFA Europa League Qual. match between FC Nordsjalland and AIK Stockholm at Right to Dream Park on July 26, 2018 in Farum, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Fornyelse i måden man fotograferer på er altid et tilbagevendende dilemma. Når det drejer sig om +120 fodboldkampe på en sæson, så er risikoen for, at der går rutine i det, stor. Jeg forsøger med forskellige tiltag, som remote kamera, ekstreme vidvinkler, anderledes vinkler, fokusere på andet end selve kampen, selve cykelløbet osv osv.

HERNING, DENMARK – JULY 28: General view of dark clouds in the sky above the pitch during the Danish Superliga match between FC Midtjylland and Esbjerg fB at MCH Arena on July 28, 2018 in Herning, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Det lykkes bestemt ikke hver gang – men det skærper ens sanser, at man går på jagt efter noget andet end de sidste 50 gange man var til fodbold…

I Herning i lørdags, var der udsigt til en længe ventede regn – efter den hede sommer vi har haft indtil nu – og bygerne lå tungt over stadion i slutminutterne. Vi slap for at få vand på grejet og dét er næsten det vigtigste for en fotograf. Det gav dog et fint, anderledes billede på en Superliga kamp og det drejer fodbold sig også om…

FARUM, DENMARK – JULY 29: Nicklas Strunck of FC Nordsjalland celebrates after scoring their first goal during the Danish Superliga match between FC Nordsjalland and Vendsyssel FF at Right to Dream Park on July 29, 2018 in Farum, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Søndagen bød på kamp i Farum og i Parken – Dame N’Doye var i hopla og jeg sad fint for det meste af hans og holdets jubel. Det var som at være tilbage til 2010 – ikke bare mht. N’Doye, men resten af FC København-holdet virkede uovervindeligt – præcis som i 10/11 sæsonen, hvor de vandt Superligaen med 26 point ned til andenpladsen. Helt sådan bliver denne sæson ikke, men det tegner til en fremragende sæson, hvor der formentlig bliver tre hold der kæmper på lige fod om mesterskabet.

COPENHAGEN, DENMARK – JULY 29: Dame N’Doye and Viktor Fischer of FC Copenhagen celebrate after scoring their third goal during the Danish Superliga match between FC Copenhagen and AaB Aalborg at Telia Parken Stadium on July 29, 2018 in Copenhagen, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Mandag kørte jeg en tur til Vejle – fremragende med dem tilbage i Superligaen – 10.254 tilskuere på et udsolgt stadion, sommeraften og meget god stemning. Skidt første halvleg, god, intens anden halvleg. Vejle kan blive et godt bekendtskab i Superligaen…

VEJLE, DENMARK – JULY 30: The players of Vejle Boldklub walks on to the pitch prior to the Danish Superliga match between Vejle Boldklub and AGF Aarhus at Vejle Stadion on July 30, 2018 in Vejle, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Resten af ugen står den på PostNord Danmark Rundt – og indimellem nogle afstikkere til Europa League og Superliga kampe.

Danmark Rundt er en stor begivenhed hvert år. I år er det et felt uden de helt store profiler og jeg er spændt på, om det hele bliver la-la eller man alligevel nyder løbet, trods fraværet af specielt de danske stjerner fra Touren.

Vejret spiller en stor rolle for succesen – og det ser ud til at solen fortsætter med at skinne fra en skyfri himmel, så mange tilskuere kan forventes langs vejkanten – og dét er vigtigt.

AALBORG, DENMARK – AUGUST 01: Spectators in Pandrup cheer when the peloton passing by during stage one of the Tour of Denmark PostNord Danmark Rundt cycling race from Aalborg to Aalborg on August 1, 2018 in Aalborg, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Tidligere var Danmark Rundt sæsonens vigtigste begivenhed for mig, fordi jeg havde stor afsætning af billeder fra løbet. Nu er det mere sparsomt med billedleverancer fra løbet. En dalende interesse og en snert af “billeder, det klarer vi selv” er de vigtigste årsager – plus at en del amatørfotografer omgiver løbet nu – med afsætning til de kunder som profferne tidligere servicerede. Og når man så selv bliver spurgt om at kunne skyde billeder af bestemte motiver til profesionelle kunder, men ender med at ens indsats er spild af tid, så overvejer man ærlig talt om det er besværet værd, at dække løbet fremover.

AALBORG, DENMARK – AUGUST 01: Lasse Norman Hansen of Aqua Blue Sport winning stage one of the Tour of Denmark PostNord Danmark Rundt cycling race from Aalborg to Aalborg on August 1, 2018 in Aalborg, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Men mht. om man kan afsætte sit produkt – altså billeder – så er det sådan her:

Hvis ikke kunder ser en værdi i, at bruge penge på det produkt du tilbyder, fordi de kan få et produkt de er tilfredse med andet steds – enten gratis eller billigere – så har du et produkt, der ikke er behov for mere og så må du tilpasse dig – det er meget simpelt.