Logistisk mareridt

Cykling, Superliga og Europa League

Ugen bød på PostNord Danmark Rundt, Europa League og Superliga – et logistisk mareridt, da man er nødt til at klippe en hæl hist og hugge en tå pist. 

I år gik det mest ud over dækningen af cykelløbet – simpelthen fordi fodbolden er vigtigere for os. Også set i lyset af, at dette års udgave af PostNord Danmark Rundt måske var den svageste nogensinde – sportsligt set. Bare to ProTour hold deltog med ikke særlig prangende ryttere. Desuden var de danske Tour-stjerner alle fraværende.

VEJLE, DENMARK – AUGUST 02: Chris Anker Sorensen of Riwal Ceramicspeed Cycling Team in action during stage two of the Tour of Denmark PostNord Danmark Rundt cycling race from Viborg to Vejle on August 2, 2018 in Vejle, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Det ændrer naturligvis ikke på, at omgivelserne stadig er de samme og at billederne kan blive rigtig flotte i den danske sommer, der viste sig fra sin bedste side i år. Interessen for billederne er dog dalende, specielt når det sportslige set-up er på retur. Derfor blev fodbolden prioriteret højest.

Jeg håber inderligt, at ledelsen kan få flere af de gode hold og ryttere til at deltage de kommende år, for cykelsport er en fed, fed sport og Danmark Rundt er normalt et flot cykelløb, hvor interessen fra publikums side er stor år efter år.

VORDINGBORG, DENMARK – AUGUST 03: (EDITORS NOTE: Image has been processed using a black and white digital filter) General view of te peloton climbing the gravel road in Store Klinteskov on Mon during stage three of the Tour of Denmark PostNord Danmark Rundt cycling race from Nastved to Vordingborg on August 3, 2018 in Vordingborg, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Anden etape af cykelløbet, der sluttede i Vejle, måtte jeg afkorte for at kunne nå frem i tide til FC Københavns Europa League kamp i Parken mod islandske FC Stjarnan. Jeg ankom til stadion tyve minutter før kampstart og var glad for, at det “bare” var en anden runde kamp mod en noget svag modstander, få tilskuere og i det hele taget en rolig, rolig aften. 

COPENHAGEN, DENMARK – AUGUST 02: Mads Roerslev and Kenan Kodro of FC Copenhagen celebrate after scoring their fourth goal during the UEFA Europa League Qual. match between FC Copenhagen and FC Stjarnan in Telia Parken Stadium on August 2, 2018 in Copenhagen, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Femte etape med finalen på Frederiksberg Allé søndag eftermiddag droppede jeg også, for at koncentrere mig om Brøndbys kamp mod FC Nordsjælland. Havde forskellige små-eksperimenter der skulle afprøves på stadion, så mødte op i god tid – intet af det forløb tilfredstillende, så jeg kæmper videre…

Jeg oplevede også i denne uge, for første gang tror jeg, at blive blokeret på Twitter. En klar bagatel i mine øjne – en sms-korrespondance, uenigheder – men åbenbart nok til, at vedkommende blokerede mig på alverdens sociale medier…dén barnlige reaktion havde jeg ikke lige set komme. Har trods alt kendt vedkommende i mere end 15 år.

Kan ikke selv mindes, at jeg nogensinde har blokerede folk, bare fordi de har en anden opfattelse af en situation end jeg eller skrevet noget jeg er uenig i.

Jeg må jo så bare bearbejde oplevelsen de kommende måneder og se hvordan jeg dog kommer videre i mit liv…uha!

BRONDBY, DENMARK – AUGUST 05: Johan Larsson of Brondby IF in action during the Danish Superliga match between Brondby IF and FC Nordsjalland at Brondby Stadion on August 5, 2018 in Brondby, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Til gengæld havde jeg fornøjelsen af, at få et par dejlige beskeder via Instagram og på Twitter, fra folk jeg ikke kender, om billeder og om dét at være fotograf. Det er ALTID rart med den slags beskeder. Det er modigt af dem at skrive til en de ikke kender med rosende ord – det glæder mig meget.

Sådan går livet op og sådan går livet ned…

Den kommende uges helt store begivenhed er naturligvis derby i Parken. Både FC København og Brøndby er kommet fint fra start i Superligaen, så for første gang i en del år, er det på papiret to lige stærke hold der skal dyste – og udfaldet tipper på forhånd ikke til nogen af siderne. Begge hold er på krævende udlandsopgaver torsdag i Europa League, så også på den front står de med samme forberedelser.

VEJLE, DENMARK – AUGUST 04: Rasmus Nicolaisen of FC Midtjylland celebrates after scoring their second goal during the Danish Superliga match between Vejle Boldklub and FC Midtjylland at Vejle Stadion on August 4, 2018 in Vejle, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Derby er en større udfordring for mig end alle øvrige kampe. På den ene side det sværeste at dække – men også det nemmeste. Jeg skal levere billeder til begge klubber, til medier og øvrige kunder som Getty Images har. Dét at fange alle de vigtige dueller i kampen, situationer, dramaet er svært i sig selv og er noget man får tyndskid af, hvis det glipper.

På den anden side er det hele også meget nemt – skyd på det hele, alt er interessant, for man skal ikke sidde og holde igen på udløserknappen.

En arbejdsdag der starter kl 12 og slutter i Parken kl 20, når jeg er færdig med alle billederne. Alt efter hvordan kampen forløber, så ender det tit med 100-200 færdige billeder.

Forventer at møde op i Parken med fire-fem kameraer. Overvejer i et par dage endnu, om jeg skal forsøge at placere et par af dem på nye steder…det ser I efter på søndag.