Getty Images

Bliver indimellem spurgt hvem jeg leverer mine sportsbilleder til og hvem jeg arbejder for – sådan her hænger det sammen:

Jeg arbejder gennem mit firma FrontzoneSport på fast kontrakt for Getty Images. Firmaet har jeg i fællesskab sammen med kollega Jan Christensen. Han og jeg har arbejdet sammen i mere end 10 år. I de første år i mere uformelle sammenhænge og gennem vores egne firmaer, men siden 2014 i fællesskab gennem FrontzoneSport.

Vi laver også andre fotoopgaver for andre kunder – typisk ikke sports-relateret.

Getty Images angiver selv, at de er verdens største billedbureau. De leverer nyhedsbilleder fra tre hovedområder – news, entertainment og sport. Fra sportens verden er kunderne nyhedsmedier, sportsorganisationer, klubber, sportsarrangører, sponsorer, forlag etc.

Derudover leverer de stockbilleder, creative billeder, de ejer Istock Photo og har gennem de seneste 25 år opkøbt mange billedarkiver og andre bureauer verden over. I forhold til sport er Getty Images nærmest grundlagt via det gamle hæderkronede engelske billedbureau All Sport, som Getty overtog i 1998.

HOBRO, DENMARK – AUGUST 24: Mustafa Amini of AGF Aarhus celebrates after scoring their first goal during the Danish Superliga match between Hobro IK and AGF Aarhus at DS Arena on August 24, 2018 in Hobro, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)
HOBRO, DENMARK – AUGUST 24: Jens Stage of AGF Aarhus gestures during the Danish Superliga match between Hobro IK and AGF Aarhus at DS Arena on August 24, 2018 in Hobro, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)
HOBRO, DENMARK – AUGUST 24: the Danish Superliga match between Hobro IK and AGF Aarhus at DS Arena on August 24, 2018 in Hobro, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)
HOBRO, DENMARK – AUGUST 24: Dino Mikanovic and Goalkeeper Aleksandar Jovanovic of AGF Aarhus celebrate during the Danish Superliga match between Hobro IK and AGF Aarhus at DS Arena on August 24, 2018 in Hobro, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

I Danmark var Getty indtil 2013 repræsenterede gennem Aller-koncernen, men for fem år siden besluttede man sig for at åben egne kontorer i hele norden. Året efter indgik vi så en aftale med Getty om at dække sport for dem i Danmark.

Vi ejer stadig selv alle vores egne billeder, men Getty tager sig af at sælge dem – både nye og gamle – samt fakturering til vores kunder og al salgsarbejdet. I 2014 smed vi vores mere end 100.000 arkivbilleder over til dem, så vi derefter i fællesskab kunne servicere både vores kunder, deres kunder og vores fælles, nye kunder.

I dagligdagen har vi egentlig ikke den store kontakt til Getty. Vi ved fra halvsæson til halvsæson hvilke kunder der skal serviceres og med mindre der er ændringer til det, så håndterer vi generelt al planlægning selv mht. hvilke begivenheder der skal dækkes i forhold til vores kontrakt med Getty. Kunderne har vi ofte selv direkte dialog med, så ønsker fra deres side kan eksekveres. 

HJORRING, DENMARK – AUGUST 26: Troels Bech (L), sports director of Brondby IF with Alexander Zorniger, head coach of Brondby IF prior to the Danish Superliga match between Vendsyssel FF and Brondby IF at Nord Energi Arena on August 26, 2018 in Hjorring, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)
HJORRING, DENMARK – AUGUST 26: Kamil Wilczek of Brondby IF scores the 1-0 goal during the Danish Superliga match between Vendsyssel FF and Brondby IF at Nord Energi Arena on August 26, 2018 in Hjorring, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)
HJORRING, DENMARK – AUGUST 26: Kasper Fisker of Brondby IF controls the ball during the Danish Superliga match between Vendsyssel FF and Brondby IF at Nord Energi Arena on August 26, 2018 in Hjorring, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)
HJORRING, DENMARK – AUGUST 26: Kamil Wilczek of Brondby IF scores the 2-0 goal against Goalkeeper Nicolai Flo Jepsen of Vendsyssel FF during the Danish Superliga match between Vendsyssel FF and Brondby IF at Nord Energi Arena on August 26, 2018 in Hjorring, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)
HJORRING, DENMARK – AUGUST 26: Emmanuel Ogude of Vendsyssel FF scores the 1-2 goal against Goalkeeper Marvin Schwabe of Brondby IF during the Danish Superliga match between Vendsyssel FF and Brondby IF at Nord Energi Arena on August 26, 2018 in Hjorring, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Omdrejningspunktet er billeder fra Superligaen – og fodbold generelt. Europæiske klubkampe, landskampe, pokalkampe etc. Altsammen i Danmark, vi dækker sjældent kampe i udlandet. Derudover dækker vi håndbold, cykelsport, badminton.

Vores billeder ligger som en særskilt kollektion hos Getty. Det betyder eksempelvis, at hvis en avis i forvejen har et abonnement på Getty Images’s nyhedsservice, som leveres fra Getty’s egne fotografer, så kan de ikke bare bruge vores billeder – de skal købes særskilt. Enten stykvis, som billedpakke eller ved en lignende abonnementsaftale. De danske kunder har tit en abonnementstaftale der udelukkende inkluderer vores billeder. Vi stiller så på forhånd oftest en garanti for, at vi dækker de kampe som den pågældende kunder ønsker billeder fra, gennem en hel sæson.

Når vi dækker sport sender vi et udvalg af billeder direkte fra kameraet under kampen og ind på Getty’s billed-site, hvor kunderne kan hente dem og bruge billederne på Instagram, Twitter, Snapchat etc. mens kampen kører.

HERNING, DENMARK – AUGUST 26: Frederik Lauenborg of Randers FC looks dejected during the Danish Superliga match between FC Midtjylland and Randers FC at MCH Arena on August 26, 2018 in Herning, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)
HERNING, DENMARK – AUGUST 26: Awer Mabil of FC Midtjylland celebrates after scoring their first goal during the Danish Superliga match between FC Midtjylland and Randers FC at MCH Arena on August 26, 2018 in Herning, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)
HERNING, DENMARK – AUGUST 26: Mayron George of FC Midtjylland scores the 3-0 goal against Goalkeeper Patrik Carlgren of Randers FC during the Danish Superliga match between FC Midtjylland and Randers FC at MCH Arena on August 26, 2018 in Herning, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)
HERNING, DENMARK – AUGUST 26: Mayron George of FC Midtjylland celebrates after scoring their third goal during the Danish Superliga match between FC Midtjylland and Randers FC at MCH Arena on August 26, 2018 in Herning, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)
HERNING, DENMARK – AUGUST 26: Mayron George of FC Midtjylland and Jonas Bager of Randers FC compete for the ball during the Danish Superliga match between FC Midtjylland and Randers FC at MCH Arena on August 26, 2018 in Herning, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)
HERNING, DENMARK – AUGUST 26: Claus Steinlein, sports director of FC Midtjylland celebrates with Mayron George of FC Midtjylland after the Danish Superliga match between FC Midtjylland and Randers FC at MCH Arena on August 26, 2018 in Herning, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)
HERNING, DENMARK – AUGUST 26: Rasmus Nicolaisen of FC Midtjylland celebrates after scoring their second goal during the Danish Superliga match between FC Midtjylland and Randers FC at MCH Arena on August 26, 2018 in Herning, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)