Roadtrip

Endnu et roadtrip i det jyske…der pludselig blev forlænget en ekstra dag.

Startede med kamp i Vejle fredag aften – på dagen hvor hele Sjælland lukkede ned. Heldigvis havde jeg en opgave på Lindøværftet på Fyn fredag eftermiddag, så jeg var kørt afsted i god tid – fik skudt billeder på et skib og lullede stille og roligt henover Fyn og videre til Vejle….væk fra alle problemerne omkring Storebælt og nåede frem til Vejle tre en halv time før kampstart – igen i god tid inden Lillebæltsbroen også blev lukkede – og nappede tre kvarters søvn i bilen foran Vejle Stadion…

Der er ikke mange fotografer til en Superligakamp mellem Vejle og Randers. Nogle hyggelige timer sammen med kollega Claus Fisker blev det til i presserummet under tribunen – vores kageroadtrip fortsætter og jeg havde forsyninger med fra min tur over Fyn.

Kampen døde lidt efter Randers’ 1-1 udligning, som jeg sad rigtig godt for og anden halvleg blev uden de store oplivende momenter, så jeg forlod stadion rimelig hurtig for at komme til hotellet ved Skibet (altså byen) vest for Vejle.

VEJLE, DENMARK – SEPTEMBER 28: Benjamin Stokke of Randers FC scores the 1-0 goal against Goalkeeper Pavol Bajza of Vejle Boldklub during the Danish Superliga match between Vejle Boldklub and Randers FC at Vejle Stadion on September 28, 2018 in Vejle, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)
VEJLE, DENMARK – SEPTEMBER 28: Benjamin Stokke of Randers FC celebrates after scoring their first goal during the Danish Superliga match between Vejle Boldklub and Randers FC at Vejle Stadion on September 28, 2018 in Vejle, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)
VEJLE, DENMARK – SEPTEMBER 28: Tobias Molgaard of Vejle Boldklub and Saba Lobzhanidze of Randers FC compete for the ball during the Danish Superliga match between Vejle Boldklub and Randers FC at Vejle Stadion on September 28, 2018 in Vejle, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)
VEJLE, DENMARK – SEPTEMBER 28: Allan Sousa of Vejle Boldklub celebrates after scoring their first goal during the Danish Superliga match between Vejle Boldklub and Randers FC at Vejle Stadion on September 28, 2018 in Vejle, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)
VEJLE, DENMARK – SEPTEMBER 28: Imed Louati of Vejle Boldklub and Nicolai Poulsen of Randers FC $cm$ the Danish Superliga match between Vejle Boldklub and Randers FC at Vejle Stadion on September 28, 2018 in Vejle, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Næste morgen skulle jeg afsted til Brande for at se sønnike spille badminton – og derefter videre til Herning til målfesten mellem FC Midtjylland og Hobro.

Det var jo oplagt at sidde ved Hobros mål i første halvleg og det gik som forventet – målene raslede ind bag keeper Jesper Rask og det remotekamera jeg havde stående bag målet, var på overarbejde hele halvlegen – fine billeder fra dét kamera og dejlige jubelbilleder af FC Midtjylland spillerne. Glemte lidt at skyde billeder af de skuffede Hobro-spillerere…men måske var de ikke helt så skuffede, fordi med alle de skader på holdet, så udviklede kampen sig som frygtet.

HERNING, DENMARK – SEPTEMBER 29: Rasmus Nicolaisen of FC Midtjylland scores the 3-0 goal against Goalkeeper Jesper Rask of Hobro IK during the Danish Superliga match between FC Midtjylland and Hobro IK at MCH Arena on September 29, 2018 in Herning, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)
HERNING, DENMARK – SEPTEMBER 29: Marc Dal Hende and Paul Onuachu of FC Midtjylland celebrates after scoring their second goal during the Danish Superliga match between FC Midtjylland and Hobro IK at MCH Arena on September 29, 2018 in Herning, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)
HERNING, DENMARK – SEPTEMBER 29: Jakob Poulsen of FC Midtjylland celebrates after scoring their second goal during the Danish Superliga match between FC Midtjylland and Hobro IK at MCH Arena on September 29, 2018 in Herning, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)
HERNING, DENMARK – SEPTEMBER 29: Tim Sparv of FC Midtjylland celebrates after scoring their fourth goal during the Danish Superliga match between FC Midtjylland and Hobro IK at MCH Arena on September 29, 2018 in Herning, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)
HERNING, DENMARK – SEPTEMBER 29: Marc Dal Hende of FC Midtjylland celebrates after scoring their second goal during the Danish Superliga match between FC Midtjylland and Hobro IK at MCH Arena on September 29, 2018 in Herning, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)
HERNING, DENMARK – SEPTEMBER 29: Lupus the FC Midtjylland mascot cheer with young fans during the Danish Superliga match between FC Midtjylland and Hobro IK at MCH Arena on September 29, 2018 in Herning, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)
HERNING, DENMARK – SEPTEMBER 29: Gustav Wikheim of FC Midtjylland and Jesper Boge of Hobro IK compete for the ball during the Danish Superliga match between FC Midtjylland and Hobro IK at MCH Arena on September 29, 2018 in Herning, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)
HERNING, DENMARK – SEPTEMBER 29: Frans Dhia Putros of Hobro IK with a blood injury during the Danish Superliga match between FC Midtjylland and Hobro IK at MCH Arena on September 29, 2018 in Herning, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Egentlig skulle jeg have været kørt direkte hjem efter kampen, men sønnike overraskede i badmintonturneringen i Brande og gik videre til semifinalerne om søndagen, så jeg måtte hurtigt, en halv time inden kampstart i Herning, booke en overnatning for ham og jeg, så han kunne være klar til søndag – i Grindsted, hvor finalerunden skulle spilles.

Hotel Birkegården i Herning…dér har jeg nok overnattet for sidste gang. De “glemte” simpelthen at lave morgenmad til os næste morgen – trods meldingen aftenen før om, at der var morgenmad fra kl 8. Der var lukket ved buffeten og der var intet personale på hele hotellet om formiddagen – dét har jeg sgu ikke oplevet før. Så vi fandt morgenmad på en tankstation, sønnike fik spillet semifinale (som han tabte i tre sæt) og jeg kørte ham til Korsør, hvor min hustru hentede ham. 

Derefter videre til Brøndby, hvor jeg inden kampen mod AC Horsens deltog i et møde med en gruppe Brøndby fans. Sammen med bestyrelsesmedlemmer fra Danske Sportsjournalister havde vi en rigtig god snak med fansene omkring de problemer for fotograferne der har været ved de seneste Brøndby-fanmarcher i København. Dejligt med udveksling af synspunkter og lytte til hvordan fodboldfans oplever medierne, samt fortælle om hvordan medierne arbejder.

Kampen i Brøndby vendte jo pludselig 180 grader, da Brøndbys 1-0 føring blev forvandlet til en AC Horsens 2-1 sejr, udvisning til Brøndby-keeperen og generelt bare skuffelse på det meste af stadion. 

Når kampen bliver fløjtet af, er kunsstykket både at få skudt jubelbilleder af AC Horsens træner og spillere – samt skuffelsesbilleder af Brøndby spillerne. Det lykkedes sådan nogenlunde – billederne af Bo Henriksen der jubler og Zorniger der konfronterer dommertrioen efter kampen er jeg ret vild med…

På vejen hjem til Skælskør søndag aften havde jeg så endelig tid til at reflektere over Kim Larsens bortgang. Jeg var i sin tid rigtig glad for Gasolin, men har ikke rigtig købt hans musik de seneste årtier, men kender alligevel næsten hver en strofe han har spillet. Den synes jeg fortæller hvor stor en mand, kunstner, musiker og kulturpersonlighed der er gået bort. Den eneste der har kunne samle hele nationen – ung som gammel, høj som lav, i øst og i vest, i by og på land. Spillemandens død gør mig trist.

En ny uge uden de helt store ting på programmet – dejligt med nogle dages fri til at få ryddet lidt op i bunkerne, få afregnet og gøre sig tanker om kommende foto-tiltag…

Som minder mig om…jeg har i nogle måneder arbejdet på en ide om en fotobog med billeder fra fodboldens verden – mest med de billeder jeg har skudt de seneste år, men også nye billeder specifikt lavet til bogen. Bogen er desværre skudt til hjørne pga. nogle tiltag der ikke kunne lade sig gøre alligevel. Hvis du har nogle input til en fotobog med sportsbilleder, som du mener kunne være interessant for et større publikum, så skriv gerne til mig på lars@frontzonesport.dk

BRONDBY, DENMARK – SEPTEMBER 30: Candlelights among the Brondby IF fans during halftime in respect for singer Kim Larsen who passed away earlier on the day – the Danish Superliga match between Brondby IF and AC Horsens at Brondby Stadion on September 30, 2018 in Herning, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)
BRONDBY, DENMARK – SEPTEMBER 30: Kamil Wilczek of Brondby IF celebrates after scoring their first goal during the Danish Superliga match between Brondby IF and AC Horsens at Brondby Stadion on September 30, 2018 in Herning, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)
BRONDBY, DENMARK – SEPTEMBER 30: the Danish Superliga match between Brondby IF and AC Horsens at Brondby Stadion on September 30, 2018 in Herning, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)
BRONDBY, DENMARK – SEPTEMBER 30: Kamil Wilczek of Brondby IF shows frustration during the Danish Superliga match between Brondby IF and AC Horsens at Brondby Stadion on September 30, 2018 in Herning, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)
BRONDBY, DENMARK – SEPTEMBER 30: Goalkeeper Benjamin Bellot of Brondby IF receives a red card for this tackle against Kasper Junker of AC Horsens during the Danish Superliga match between Brondby IF and AC Horsens at Brondby Stadion on September 30, 2018 in Herning, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)
BRONDBY, DENMARK – SEPTEMBER 30: Goalkeeper Benjamin Bellot of Brondby IF walks off the pitch after receiving a red card from referee Morten Krogh during the Danish Superliga match between Brondby IF and AC Horsens at Brondby Stadion on September 30, 2018 in Herning, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)
BRONDBY, DENMARK – SEPTEMBER 30: Bo Henriksen, head coach of AC Horsens celebrates after the Danish Superliga match between Brondby IF and AC Horsens at Brondby Stadion on September 30, 2018 in Herning, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)
BRONDBY, DENMARK – SEPTEMBER 30: Sonni Nattestad and Soren Reese of AC Horsens celebrate after the Danish Superliga match between Brondby IF and AC Horsens at Brondby Stadion on September 30, 2018 in Herning, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)
BRONDBY, DENMARK – SEPTEMBER 30: Alexander Zorniger, head coach of Brondby IF and Johan Larsson of Brondby IF showing frustration against Referee Morten Krogh after the Danish Superliga match between Brondby IF and AC Horsens at Brondby Stadion on September 30, 2018 in Herning, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)
BRONDBY, DENMARK – SEPTEMBER 30: Alexander Zorniger, head coach of Brondby IF shows frustration during the Danish Superliga match between Brondby IF and AC Horsens at Brondby Stadion on September 30, 2018 in Herning, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)